El Valor de Grapa

L’altre dia tornant cap a casa anava fixant-me en els edificis de vivendes del meu barri. Ja fa anys que la construcció a Catalunya es centra en construïr edificis de totxos, estèticament freds i poc atractius. Tot i això, els edificis es venen a preus altíssims innaccesibles per la compra. Probablement darrere d’això hi ha uns quants senyors/es que s’estan omplint les butxaques, però això ja seria un altre tema. Com deia, tot i l’alt preu de les vivendes aquestes són bastant lletges. S’ha perdut el romanticisme d’anys enrere de decorar les cases amb frisos i figures, com succeeix a molts edificis de l’Eixample de Barcelona. També podriem anar més enrere en el temps. Els romans o els antics egipcis decoraven els seus edificis amb mosaics i pintures. Caminar per un barri romà acaudalat era un plaer pels ulls perque totes les cases tenien precioses pintures que decoraven les seves façanes. Sóc conscient que els temps han canviat i ja no hi ha esclaus ni mà d’obra barata, afortundament, i que recuperar l’estampa de temps passats seria realment costós, però no crec que donar una capa de pintura o una mica d’originalitat a la façana d’un edifici per tal de que no sigui tot totxos encareixi massa el cost total d’una construcció.

El que realment ha canviat és l’interés del constructor d’aquest edifici. Abans es buscava la bellesa, el romanticisme, i ara es busca la màxima quantitat de benefici. No hi ha un dessig de dir “Gràcies a mí aquest carrer és així de macu, he fet una bona feina”. Ara és “Deixo el totxos a la vista, m’estalvio uns quants euros i hem compro un Mercedes nou”.

Això m’ha fet pensar en el valor afegit que pot donar qui fa una feina amb la intenció de fer-la ben feta, situant el benefici econòmic per darrera de la satisfacció personal que dòna la bona feina. Desde que vaig entrar a formar part de l’equip de Grapa he aprés moltes coses, principalment en lo que es refereix a programació. També he aprés sobre disseny web i sobre usabilitat, i he tingut l’oportunitat d’aplicar-ho tot en nous projectes.

Però potser la cosa més important que he aprés ha sigut el Valor de Grapa: Aquest valor no és sino les ganes de fer les coses ben fetes. No es tracta de començar un projecte, acabar-lo ràpid i cobrar els diners, sino de fer crèixer el projecte mica en mica, mimant-lo, i quan està acabat pulir-lo. Potser cal pulir el disseny, o la programació. Potser triguem més temps però la intenció, el desig, és que quedi perfecte. Si pogramo una web ho faré de la millor manera que sàpiga, sense deixar codi brut o xapuces. Potser caldrà repassar la pàgina molts cops i anar retocant el mateix fins que quedi bé, però finalmente quedarà un producte de qualitat del qual em podré sentir orgullós i dir: ara està acabat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>